Kaptam egy érdekes levelet. A számomra ismeretlen feladó feladó: 

David Juhasz <bunnyis2003@freemail.hu>

A levél:
 

Szio,
Iszonyat hideg van odakint, ugyhogy termeszetjaras storno, de helyette mozizhatunk otthon:
http://www.tiny9.com/u/rush
Atyauristen, ezt meg kell nezd!
Bye!

Az első gyanús jel, hogy nem rémlett a srác neve. De hát ha valaki népszerű blogot vezet akkor rajongók ezrei küldenek levelet neki. Perszre nem beszél meg mindegyikkel esti programot, főleg nem természetjárást egy Dáviddal. Második intő jel volt, hogy nem én voltam a címzett :). Nem tudom, hogy a Yahoo miért engedte mégis be a levelet. De ettől eltekintva nagyon szabályos levél volt. Egy link a szöveg közepén, a magyar átlagnak megfelelő nyelvhasználat, megfelelő nyitó és záró formula.

Ha kicsit ügyesebb lenne a spammer, és megszerezne egy Facebook kontaktlistát, akkor hasonló levelet küldve egy ismerős nevében, valószínüleg elérné, hogy az ember a linkre kattintson.
 

Lassan már komoly szellemi feladat lesz a postafiókban kiválogatni a szemetet, még akkor is, ha az ember az ismerőseit úgy válogatja, hogy azok ne bombázzák digitális hulladékkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatas.blog.hu/api/trackback/id/tr252638344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása