Egyedi Drupal modul

2010.06.03. 10:27

Elkészült az első Drupal modulom: mivel az oldalamon már ketten is blogolunk, ezért felmerült az igény egy blog-választóra, mert a Drupal beépített blog-motorja ömlesztve tálalja a bejegyzéseket. Első körben egy blokkot hoztam létre, amiben fel vannak sorolva a bloggerek, és a nevek linkek a blogokra. A következő lépés az lesz, hogy a taxonómia alapján is lehet majd listázni a bejegyzéseket, és harmadik lépésként a felhasználók lesznek taxonómia alapján aláosztva, és viszont. De lássuk, hogy készült a modul!

A tutorial alapján nem volt nagy ördöngősség. Azt nem ismétlem meg, ami a tutorialból kiolvasható, azt olvassa ki mindenki maga. Egy gondolatot azért kiemelnék, ami talán kezdőknek nem egyértelmű: annak ellenére, hogy a Drupal-os kódrészletek általában szépen <?php?>-be vannak keretezve, valójában file-onként egyszer kell csak szerepelnie a tag-nek, és akkor is csak a nyitó (<?php) felének, lezárni nem szabad.

A fejlesztés a segédletek alapján egyszerű volt, főleg, hogy találtam mintakódot a blokk testéhez :). Az SQL alapján úgy látszik, hogy a Drupal adatbázis elég szép, tiszta, majd azért ránézek ha lesz egy kis időm. Az egyetlen gondot az jelentette, hogy elgépeltem a .info file nevét, és ezért az nem jelent meg az admin felületen. Ezzel elment majd egy óra, közben a .info file tartalmát szépen konformizáltam, a tutorial-ban nagyon keveset írnak a file-ról, úgyhogy egy másik modulból emeltem át a kódot.

Mindezek ellenére a modul már tegnap este működésnek indult. Következő lépés az lesz, hogy létrehozok egy dinamikus node-ot, ami tartalmazza a blogokat, és némi bevezetőt, meg egy "indíts saját blogot" linket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatas.blog.hu/api/trackback/id/tr232052889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása