Minőségi tartalom

2011.02.04. 08:46

Ha valaki a régmúlt időkben tanulni szeretett volna, beállt inasnak egy mester mellé, elindult világot járni, bölcs tanítókat keresett fel, kitanult egy iskolát, később elment egyetemre. A jó iskolák, mesterek, nagy gondolkodók híresek voltak messze földön, aki a legjobbat szerette volna, áldozatokat hozott, utazott, vándorolt, maga mögött hagyta hazáját, családját.

 Aztán zsugorodni kezdtek a távolságok, fejlődött és ocsóbb lett az utazás, az egyre olcsóbb nyomdák nagy példányszámban nyomhattak könyveket, melyek metalálták olvasóikat a világ túlsó végén is. Majd a rádió, a TV az információt a fény sebességével szállította a háztartásokba. És végül az Internet az időtől is függetlenítette az információt.

A gyors fejlődés kis, de annál jelentékenyebb láncszeme lett a Google, aki az üzleti sratégiájának részeként az információ minél nagyobb szegmensét tette és teszi rendületlen buzgalommal ingyenesen elérhetővé. Ez neki mindenképpen jó: az információból reklámhordozót csinál, majd a felületet adja el. De ez egy másik írás témája lesz.

Szóval a helyzet mai állása szerint a világon fellelhető tudás ingyenesen elérhető mindenki számára. A nagy kérdés, hogy okosabbak lettünk-e ezáltal?

A Wikipedia lehetővé teszi, hogy rendszerezetten osszuk meg szakmánk szépségeit. Nem kell más, mint egy szakmai cikket kivonatozni, és feltölteni. A sok kis szakterületből pedig összeállhatna a világ tudása.

A Facebookon lehetőségünk van arra, hogy különböző szakemberekhez jussunk el ismerőseink ismerősein keresztül, így nem csak a fizikai, de a szociális távolság is csökken, vagy legalábbis felmérhető.

Technikai, filozófiai, politikai, közéleti, történelmi, szépirdalmi, orvosi, gazdasági blogok milliói segítenek eligazodni a világ dolgai közt. A tárgyterületi fórumok mellett külön fórumok szakosodtak kifejezetten kérdések megválaszolására.

És mindezeket több hatékony keresőmotor fogja össze, hogy a számunkra szükséges információ-morzsákat a lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk.

És okosabbak lettünk? Ha a válaszhoz az országos felmérések, az Érettségi vizsgák szinvonala, a felvételi eredmények nem lennének elegendőek, vessün egy pillantást magára az internetre! Ne is menjünk messzire, keressük a legolvasottabb blogokat itt a blog.hu-n.

Fundamentális hiba van az Internetben, és feladatomnak érzem, hogy kijavítsam :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lapozgatas.blog.hu/api/trackback/id/tr792637554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása